آزمایشگاه تشخیص سرطان شمیم مهر

مشاور امور آزمايشگاه ها

آزمایشگاه تشخیص سرطان بنیاد حمایت از کودکان سرطانی و بی سرپرست شمیم مهر برای اولین بار در استان اردبیل!

آزمایشگاه های تشخیص سرطان به دلیل هزینه ی بالای تهیه دستگاه مورد نظر بسیار اندک است. تشخیص به موقع سرطان و اقدام به درمان آن یکی از مهمترین مراحل رو یارویی با سرطان و بهبود آن است.

خیلی مواقع با تشخیص و نتیجه دیر هنگام، شرایط بیماری حاد شده و فرد وقتی برای درمان پیدا نمی کند. بهترین راه برای این موضوع داشتن دستگاه تشخیص سرطان است که به همت سفارت ژاپن این دستگاه به خیریه ی شمیم مهر اهدا شده است. یکی از مزایای مراجعه به این مرکز، انجام آزمایش و تشخیص به هنگام و در نتیجه تسریع در امر درمان است. اما برای آشنایی بیشتر با آزمایشگاه تشخیص سرطان شمیم مهر و دستگاه مورد استفاده تا انتها همراه ما باشید.

آزمایشگاه تشخیص سرطان شمیم مهر

زمان تاسیس آزمایشگاه تشخیص سرطان شمیم مهر

بنیاد شمیم مهر، تا انتهای سال ۱۴۰۱، نسبت به احداث آزمایشگاه تشخیص سرطان با دستگاه فلو سایتومتری، از بهترین دستگاه های تشخیص سرطان، اقدام می کند.

برای آشنایی بیشتر با روش های کمک به شمیم مهر کلیک کنید.

دستگاه مورد استفاده در آزمایشگاه شمیم مهر

به لطف و عنایت خدای متعال، از طرف سفارت ژاپن دستگاه فلو سایتومتری با ارزش میلیاردی به بنیاد شمیم مهر اهدا شده است که این دستگاه فقط در ۵ استان کشور ایران وجود داشته و استفاده می شود. در این بین استان اردبیل این افتخار را داشته است که این دستگاه ارزشمند را داشته باشد.

در تمامی زمان ها وقتی آزمایش و نمونه گیری مربوط به سرطان انجام میگرفت، در استان اردبیل مرکزی برای نتیجه وجود نداشت و مجبورا به استان تهران ارسال می شد و حدودا یک ماه طول می کشید تا نتیجه به دست برسد و یک ماه زمان زیادی بود.

این آزمایشگاه به استان های هم جوار نیز در تشخیص زودهنگام بیماری سرطان کمک به سزایی خواهد کرد چرا که این استان ها می توانند نمونه ی گرفته شده را برای این موسسه ارسال کرده و کمتر از یک ماه نتیجه را تحویل بگیرند.

این دستگاه اهدا شده در مجموع، از نظر تخصصی در مقایسه با ۵ دستگاه موجود در کشور، پیشرفته ترین نوع است.

دستگاه فلوسایتومتری در آزمایشگاه شمیم مهر

دستگاه فلو سایتومتری چیست؟

یکی از مهمترین ابزار های تشخیص زود هنگام سرطان است. فلوسایتومتری از روش‌های سلول‌شناسی یا یاخته‌سنجی است که به بررسی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی سلول‌ها یا اجزای مختلف آنها می‌پردازد. نمونه‌های سلولی، در مایعی مخصوص، غوطه‌ور شده و با تزریق این سوسپانسیون به دستگاه فلوسایتومتر، فرایند بررسی سلول‌ها توسط دستگاه آغاز می‌شود. فلوسایتومتری به طور معمول در تحقیقات پایه، آزمایش‌های شیمی و آزمایش‌های بالینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فلوسایتومتری (FC) تکنیکی است که برای شناسایی و اندازه‌گیری خصوصیات فیزیکی و شیمیایی جمعیت سلول‌ها یا ذرات، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربردهای فلوسایتومتری چه هستند؟

این فناوری در زمینه‌های مختلفی از جمله زیست‌شناسی مولکولی، آسیب‌شناسی، ایمونولوژی، ویروس‌شناسی، زیست‌شناسی گیاهی و زیست دریایی کاربرد دارد همچنین در پزشکی به ویژه در پیوند، هماتولوژی، ایمونولوژی تومور و شیمی‌درمانی، تشخیص قبل از تولد، ژنتیک و مرتب‌سازی اسپرم برای انتخاب جنسیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. فلوسایتومتری برای بسیاری از بررسی‌های ژنتیکی مانند بررسی کروموزم‌ها، بیان پروتئین، کمی‌سازی RNA و DNA و تشخیص ناهنجاری سلول‌های اسپرم در ارتباط با قطعه قطعه شدن DNA در روش‌های باروری مردان استفاده می‌شود. همچنین در تحقیقات برای تشخیص آسیب DNA، شکاف کاسپاز و آپوپتوز کاربرد دارد.

مطالعه سرطان با آزمایش فلوسایتومتری

فلوسایتومتری در تحقیقات جدید سرطان بسیار مهم است. با استفاده از رنگ‌آمیزی برای آنتی‌ژن‌های سطحی خاص، فلوسایتومتری به ما امکان می‌دهد بین سلول‌های مختلف سرطانی در غدد لنفاوی، مغز استخوان و نمونه خون بیمار تشخیص داد. به عنوان مثال، لنفوم اغلب با استفاده از فلوسایتومتری قابل تشخیص است. به همین ترتیب، این ابزار می‌تواند با اندازه‌گیری مقدار DNA واکنش‌پذیر به نور در سلول‌های سرطانی، خطر عود سرطان‌های مثانه، پستان و پروستات را ارزیابی کند. این به وضوح ابزاری حیاتی برای میلیون‌ها بازمانده از سرطان است که هر سال در بهبودی به سر می‌برند.

کاربردهای آن در تشخیص بیماری‌های نقص ایمنی اولیه (PI) نیز به همان اندازه قوی است. بیماری‌های نقص ایمنی اولیه گروهی از اختلالات مزمن نادر هستند که سیستم ایمنی بیمار مبتلا را از مبارزه با عفونت‌ها به خطر می‌اندازد. این عفونت‌ها عود می‌کنند و ممکن است پوست، ریه، حلق، مغز یا حتی دستگاه‌های گوارشی و ادراری بیمار را تحت تأثیر قرار دهند. در حالی که تشخیص اختلالات نقص ایمنی اولیه به چندین آزمایش نیاز دارد، فلوسایتومتری یک قسمت اصلی از آزمایش اولیه و مدیریت پس از تشخیص بیماری است.

پیشنهادی: شمیم مهر را بیشتر بشناسید.

انواع آزمایش تشخیص سرطان

برای تشخیص سرطان نیاز به نمونه برداری است که تست خون، ادرار، مایعات و بافت ها را تشکیل می دهد. نمونه ها ممکن است سلول ها را آلوده تشخیص داده و ابتلا به سرطان را نشان دهند. اما نمونه هایی از آزمایش خون و ادرار که برای تشخیص سرطان استفاده می شوند به شرح زیر است:

  • شمارش کامل سلول‌های خونی یا CBC
  • سلول شناسی ادرار
  • آزمایش پروتئین خون
  • آزمایش نشانگر تومور

علائم شایع سرطان خون در کودکان

در صورتی که والدین هر یک از علائم زیر را در کودک ببیند و مشکوک به سرطان باشند باید سریعا به پزشک مراجعه کنند:

  1. کم خونی
  2. عفونت های مکرر
  3. کبودی و خونریزی
  4. دردهای استخوانی و مفصلی
  5. ورم در قسمت های مختلف بدن
  6. کاهش اشتها، درد شکم و کاهش وزن
  7. سرفه یا مشکلات تنفسی
  8. سردرد، استفراغ و تشنج
  9. ایجاد لکه های کوچک تیره روی پوست
  10. خستگی مفرط
  11. احساس ناخوشی

علائم شایع سرطان خون در کودکان

 

سخن پایانی

هر استانی برای تشخیص سرطان نیاز به آزمایشگاه دارد اما به دلیل نبود دستگاه این امر ممکن نمی باشد. مرکز شمیم مهر با دارا بودن دستگاه تشخیص و  بهترین و با تجربه ترین کادر درمان این فرصت را در اختیار مردم استان اردبیل و استان های همسایه قرار داده است که نسبت به آزمایش و نتیجه ی سریع آن از این مرکز اقدام کنند.

بنیاد شمیم مهر کل توان خود را برای کمک به هم میهنان خود در جای جای کشور، می گذارد تا کودکی سختی درمان سرطان را تنهایی به دوش نکشد و تحمل سختی برای آن ها کمتر از قبل شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top