چگونه از سرطان پیشگیری کنیم؟

Prevention of cancer

آیا نگران پیشگیری از سرطان هستید؟

با تغییراتی کوچک در زندگی خود از تغذیه سالم گرفته تا غربالگری منظم، خطر ابتلا به سرطان را کمتر کنید. احتمالاً از بسیاری از گزارش هایی که متضاد یکدیگر در مورد پیشگیری از سرطان آگاه هستید.

پیشگیری از سرطان

۷ روش برای پیشگیری از سرطان

از دخانیات استفاده نکنید.

هرچقد از دخانیات استفاده کنید بیشتر احتمال وقوع به سرطان وجود دارد. استعمال دخانیات انواع مختلفی از سرطان ، از جمله سرطان ریه ، مثانه ، رحم و کلیه را دعوت می کند. همچنین جویدن تنباکو باعث ایجاد سرطان حفره دهان و لوزالمعده می شود. حتی اگر از دخانات استفاده نکنید، دود سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد. اگر از تنباکو و محصولات آن دوری کنید یا تصمیم به ترک آن گرفتید ،یکی از مهمترین تصمیمات برای سلامتی خودتان را گرفته اید. علاوه بر این، شما در پیشگیری ازسرطان گام مهمی برداشته اید.

تغذیه سالم داشته باشید.

شاید انتخاب غذای سالم در وعده های غذایی یا خرید مواد غذایی سالم تضمینی برای محافظت از سرطان نباشد اما به شما در کاهش خطر ابتلا به آن کمک می کند.

میوه و سبزیجات بخورید.

رژیم غذایی خود را بر اساس سبزیجات ، میوه و غذاهای حاوی سبزیجات مانند غلات کامل و حبوبات بسازید.

مصرف روغن را محدود کنید.

از مصرف چربی های حیوانی و مصرف غذاهایی با چربی اضافی خودداری کنید. در ظرف های سبک تر و کوچکتر ، غذا بخورید.

همیشه فعالیتهای بدنی را در کارهای روزمره خود قرار دهید و سعی کنید وزن ایده آل خود را حفظ کنید.

حفظ وزن متعادل شما می تواند خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه ، پروستات ، ریه ، روده بزرگ و کلیه را کاهش دهد. تحرک را فراموش نکنید. علاوه بر کمک به حفظ کنترل وزن، تحرک خطر ابتلا به سرطان پستان و روده بزرگ را کاهش می دهد.

شما باید حداقل ۳۰ دقیقه روزانه ورزش کنید. البته اگر بتوانید کارهای بیشتری انجام دهید، این خیلی بهتر است. سعی کنید در یک کلاس تناسب اندام ویا ورزشی که علاقه دارید،ثبت نام کنید ویا با یکی از دوستانتان هر روز پیاده روی کنید.

مراقب اشعه های مضر خورشید باشید.

اگرچه سرطان پوست شایعترین نوع سرطان است ، اما بیشترین قابلیت پیشگیری را دارد.

این نکات را امتحان کنید:

  • ظهر از رفتن زیر خورشید خودداری کنید:

بین ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۶:۰۰ از نور خورشید دور شوید، در آن ساعات روز پرتوهای خورشید قوی تر هستند.

  • سعی کنید در سایه بمانید:

سعی کنید تا جایی که ممکن است در خارج از منزل در سایه بمانید. عینک و کلاه های آفتابی استفاده کنید.

  • از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید:

به جای پارچه های پاستلی یا پنبه ای سفید ، رنگ های روشن و براق یا رنگ های تیره را انتخاب کنید که اشعه ماوراء بنفش را بازتاب می کنند.

  •  ضد آفتاب استفاده کنید:

تا زمانی که بیرون هستید، کرم ضد آفتاب خود را بطور مکرر و فراوان استفاده کنید.

  • به سولاریوم نروید:

سولاریوم به اندازه نور طبیعی خورشید به پوست شما آسیب می رساند.

واکسن بزنید.

جلوگیری از ابتلا به برخی عفونت های ویروسی یک روش مؤثر برای جلوگیری از سرطان است. در مورد واکسیناسیون در برابر هپاتیت B و HPV با پزشک خود مشورت کنید. ویروس هپاتیت B می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

هپاتیت B: واکسن هپاتیت B به طور معمول در نوزادان تجویز می شود. همچنین برای بعضی از بزرگسالان که ریسک بالایی از سرطان دارند توصیه می شود.

HPV: یک ویروس مقاربتی است که می تواند باعث سرطان دهانه رحم شود. واکسن HPV برای آقایان و خانمهای جوان تر از ۲۶ سال که قبل از آن واکسینه نشده اند مناسب است.

از پرخاشگری خودداری کنید.

برای جلوگیری از سرطان از رفتارهای پرخطر که ممکن است باعث سرطان شود جلوگیری کنید.

توجه داشته باشید که سوزن ها برای استفاده یکبار فردی مناسب هستند.

به اشتراک گذاشتن سوزن ملتهب در بین معتادان به مواد مخدر منجر به انتقال ویروس هایی از جمله HIV ، هپاتیت B ، هپاتیت C می شود که خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد.

تشخیص زودهنگام را جدی بگیرید.

آزمایشهای منظم خودآزمایی یا غربالگری سرطان برای انواع سرطان مانند سرطان پوست، روده بزرگ، پروستات، رحم و پستان می تواند به شما در تشخیص مراحل اولیه بیماری یعنی در مراحل اولیه درمان بیش از حد انتظار کمک می کنید و به نتایج موفقیت آمیز در درمان می رسید.

Scroll to Top